A Csányi Sándor közvetett érdekeltségébe tartozó Csányi Pincészet a friss forrás egy részét a saját szőlészetében tervezett szerkezetátalakításra fordítja, más részét pedig innovációra.
Az idei erős közepes év volt, csaknem 1940 tonna szőlőt dolgoztak fel, amiből 14 ezer hektoliter bor készül. A pincészet árbevétele tavaly 1,2 milliárd forint volt, és az idén is ekkora forgalom valószínűsíthető.
A Csányi Pincészet nem élt a lehetőséggel, hogy a rendkívüli időjárás miatt 1,5 helyett 2 térfogatszázalékkal növelje a borok alkoholtartalmát cukorral vagy mustsűríténnyel. Éder Tamás közlése szerint az európai uniós engedély a vállalatot nem érintette, mert a 1,5 százalékos lehetőséget sem használták ki.
A lap emlékeztet arra, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának felmérése szerint az idei évjárat mustfoka 13 körül lehet szemben a tavaly 16-17-tel.
Forrásunk ezúttal az index.hu hírportál volt.